(ВІДЕО) За місяць роботи пілотного проєкту через «Грушів» та «Устилуг» прослідувало понад 4 тис. вантажівок до 7,5 тонн

НАЗАД
15 липня 2022 13:47

15 червня цього року у пункті пропуску «Грушів-Будомєж» стартував пілотний проєкт з розширення обсягу прикордонного руху.

Метою проекту є розширення пропускної спроможності даного пункту пропуску, а також розвантаження решти пунктів пропуску на ділянці українсько-польського кордону. Вже вранці, в перший день запровадження проєкту, через «Грушів» прослідували до Польщі вантажівки з допустимою вагою до 7,5 тонн. Зі слів водіїв, раніше вони перетинали кордон на інших пунктах пропуску і через накопичення важковозів їм доводилось очікувати в чергах.

«За місяць функціонування пілотного проєкту суттєвих черг та накопичення вантажних транспортних засобів не зафіксовано. У зв’язку з тим, що в даному пункті пропуску здійснюється спільний прикордонно-митний контроль з суміжною стороною, середній час на оформлення одного вантажного транспортного засобу складає до 20 хв.», - зазначив начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Грушів» капітан Мирослав Корнійчук.

Нагадаємо, що пілотний проєкт з  розширення обсягу прикордонного руху, окрім пункту пропуску «Грушів-Будомєж» на Львівщині,  стартував в пункті пропуску «Устилуг-Зосін» на Волині.

«За цей період через пункт пропуску «Устилуг» пропущено близько трьох з половиною тисяч вантажівок. Основні зусилля ми спрямовуємо на забезпечення ритмічного оформлення транспортних засобів та недопущення виникнення черг з вантажівок, враховуючи те, що нині на Волині це єдиний пункт пропуску через який можуть слідувати вантажні автомобілі масою до 7,5 тонн. З учорашнього дня в пункті пропуску проводяться ремонтні роботи, тому рух транспорту через кордон тут ускладнений. Просимо водіїв з розумінням поставитися до тимчасових незручностей», - повідомив начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Устилуг» капітан Віталій Бральчук.

Варто зазначити, що за місяць через «Грушів» та «Устилуг» прослідувало в обох напрямках понад 4 400 вантажівок з допустимою вагою до 7,5 тонн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси